Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε γρήγορα τις απαντήσεις που ψάχνετε!

Είμαστε στη διάθεση σας για ότι απορία έχετε!

Η Ελλάδα δεν αποτελεί χώρα με πλούσια παραγωγή χοίρων για αυτό τον λόγο είναι λογικό οι επιχειρήσεις να στρέφονται στην ξένη αγορά προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους. Φυσικά γίνονται μεγάλες προσπάθειες ώστε να προμηθεύονται ντόπια χοιρινά για να στηρίζεται και η ελληνική οικονομία. Εξαιτίας της έλλειψης και των περιορισμένων ζώων είναι φυσιολογικό η τιμή τους να έχει κάποιες διαφορές σε σχέση με τις ξένες τιμές. Βέβαια επειδή ζούμε σε μια ανοιχτή αγορά που δεν μπορεί ποτέ κανένας να προβλέψει τις μεταβολές των τιμών δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά ότι η ελληνική παραγωγή είναι ακριβότερη.

Ένα χοιρινό χρειάζεται περίπου 6 μήνες προκειμένου να φτάσει τα κιλά που απαιτούνται και ζητούνται στην αγορά.Αυτός ο χρόνος είναι αρκετός ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις για την υγεία του ζώου και να ελεγχθεί η ποιότητα του κρέατος. 

Είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβει κανείς ένα το κρέας είναι ντόπιο ή εισαγόμενο. Για αυτό τον λόγο όμως  μπορεί να ρωτήσει τον κρεοπώλη και να ενημερωθεί σχετικά με την προέλευση του κρέατος.Επιπλέον μπορεί να ελέγξει την σφραγίδα που έχει επάνω το κρέας που δείχνει την προέλευση του. Οι πράσινες σφραγίδες είναι για τα ντόπια κρέατα ενώ οι καφέ είναι για τα ξένα.

Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί υπάρχει περίπτωση να χρειαστούν κάποια φάρμακα προκειμένου να προφυλαχθούν από μολύνσεις και διάφορες αρρώστιες. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση των χοίρων. Φυσικά η χορήγηση φαρμάκων γίνεται πάντα κάτω από την επιτήρηση έμπειρων κτηνιάτρων οι οποίοι κάνουν συνεχής ελέγχους για να είναι υγιείς τα ζώα. Επιπλέον υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την χορήγηση  φαρμάκου μέχρι το ζώο να γίνει εμπορεύσιμο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος.    

Όλα τα κρεατοσκευάσματα περιέχουν μια ετικέτα στην οποία αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής και λήξης του προϊόντος. Με αυτόν τον τρόπο ο καταναλωτής μπορεί εύκολα να διακρίνει κατά πόσο είναι φρέσκο το κρέας το οποίο έχει αγοράσει. Επίσης ένας ακόμη πολύ εύκολος τρόπος για να αντιληφθεί ο καταναλωτής το φρέσκο κρέας είναι το χρώμα. Το χρώμα θα πρέπει να είναι απαλό ροζ, με μία σχετική υγρασία χωρίς όμως να φτάνει να γίνεται υγρό ή ιδιαίτερα λιπαρό. 

Το χοιρινό κρέας αποτελεί μια καλή πηγή βιταμινών. Συγκεκριμένα 100γρ χοιρινού προσφέρουν:

Περισσότερο από το 50% των αναγκών σε θειαμίνη , περισσότερο από το 35% νιασίνη και  πάνω από 35% σε Β6. Περιέχει καλές ποσότητες σιδήρου και  ψευδαργύρου. Επιπλέον τα 100γρ χοιρινού προσφέρουν 0,7-1,1mg ποιοτικού και καλά απορροφήσιμου σιδήρου και 2,6-2,7mg ψευδαργύρου. Ίδια ποσότητα μοσχαριού (100γρ) προσφέρει κοντά στο 20% και 50% των αναγκών μας σε σίδηρο και ψευδάργυρο, αντίστοιχα.

Κατά μέσο όρο το χοιρινό περιέχει λιγότερη χοληστερόλη από το μοσχάρι. 100 γρ χοιρινού περιέχουν περί τα 100mg χοληστερόλης. Η πρωτεΐνη που περιέχει είναι καλής ποιότητας όπως ισχύει με τα περισσότερα κόκκινα κρέατα. Το χοιρινό έχει λιγότερη ποσοτικά πρωτεΐνη από το μοσχάρι.

Δεν βρήκατε αυτό που ψάχνετε;

Στείλτε μας ένα μήνυμα!